Un cuțit de bucătărie specializat , conceput pentru tăierea și tocarea diferitelor tipuri de legume. Lățimea cuțitului japonez Nakiri vă permite să tăiați chiar și produsele mari cu o mișcare lină și să transferați rapid ingredientele în bolul de salată sau tigaia. Lama subțire, dreptunghiulară, este utilă în special pentru tăierea în felii lungi a legumelor tari, cum ar fi morcovii sau ridichea japoneză.
Date tehnice:
Lama - material 3 straturi CROMOVA 18 SANSO, otel inoxidabil ciocanat
Maner - otel umplut cu nisip
Duritate - 56-58 HRC
Lungime totala - 34 cm
Lungime lama - 19 cm
Latime lama - 5 cm
Grosimea lamei - 2,5 mm
Metoda de ascutit - slefuire doua -laturi simetrice
Greutate - aproximativ 275 g
Cuțitele de bucătărie Global SAI sunt o linie exclusivă pe care Komin Yamada a proiectat-o ținând cont de provocările lumii globale. Toate uneltele sunt realizate manual în Japonia și, datorită combinației dintre măiestria tradițională cu cea mai recentă tehnologie, se disting prin precizie fenomenală, ergonomie și durabilitate. Un bucătar modern primește cuțite cu proprietăți funcționale optime, care sunt un mare atu la locul de muncă.
Lamele cuțitelor Global SAI sunt fabricate din CROMOVA 18 SANSO. Miez din oțel inoxidabil CROMOVA 18, duritate 56-58 HRC, placat cu două straturi de oțel inoxidabil SUS410. Datorită acestui fapt, lama este mai durabilă și mai rezistentă la fisuri, decolorare și coroziune. Amfibienii cu lamă au o suprafață ciocănită manual care împiedică lipirea produselor de cuțit. Spatele lamei este ușor rotunjit pentru a spori confortul lucrului cu mâna. Noile mânere ergonomice sunt perfect echilibrate, iar canelura inovatoare pentru degetul mare oferă un control mai bun asupra cuțitului și confort în timpul lucrului. Designul uniform face cuțitele să fie igienice și ușor de ascuțit.
Fiecare cuțit este lustruit manual și decorat cu șapte „puncte” (indentări), care simbolizează regulile codului de onoare al samurailor, derivat din confucianism și budism.