Ascuțitor ceramic cu două faze, conceput special pentru cuțitele Global și destinat ascuțirii tuturor tipurilor de cuțite, cu excepția tăieturii pe o singură față, de exemplu cuțitele tradiționale japoneze. Apa face procesul de ascuțire mai rapid, iar găurile prestabilite facilitează ascuțirea cuțitului la unghiul potrivit. Mânerul cauciucat și baza sunt anti-alunecare.
Date tehnice:
Roată albă - granulație GREZĂ
Roată roz - bob mediu
Instrucțiunile de utilizare
1. Turnați apă în camera cu roți și nu o turnați până la sfârșitul ascuțirii. Apa hidratează ascuțitoarele ceramice și previne supraîncălzirea lamei.
2. Țineți ferm de mâner pentru a împiedica ascuțitorul să se miște.
3. Cu cealaltă mână, prindeți cuțitul și țineți partea din spate a lamei cu degetul arătător. Introduceți cuțitul vertical în canelura cu cercul alb (granule grosieră). Mișcați lama înainte și înapoi apăsând ușor în jos: de 7-8 ori sau cât este necesar.
Nu trebuie să aplicați prea multă presiune pe cuțit atunci când mutați marginea în ascuțitor. Presiunea excesivă poate deteriora roțile!
4. Asezati cutitul vertical in canelura cu cercul roz (granulatie medie). Mișcați lama înainte și înapoi în timp ce apăsați ușor: de 7-8 ori.
5. După terminarea operației, spălați cuțitul cu mâna în apă fierbinte și uscați-l cu un prosop sau o cârpă. Scoateți capacul și clătiți ascuțitorul cu apă curată.
Întrebarea de câte ori trebuie mutată muchia ascuțită depinde de tipul și starea cuțitului. Pentru cuțitele Global, se recomandă de 7-8 ori în fiecare roată. Alte mărci de cuțite pot fi mutate de 15 ori în fiecare roată, iar dacă cuțitul nu este suficient de ascuțit, repetați operația de 15 ori.
Ascuțitoarele MinoSharp au fost testate și aprobate de institutul de cercetare CATRA, o autoritate de top în tehnicile de ascuțire cu sediul în Sheffield, Marea Britanie.