Piatră de apă japoneză de înaltă calitate, perfectă pentru ascuțirea cuțitelor de bucătărie de acasă. Granul mediu (1000) este folosit pentru ascuțirea regulată a cuțitului, atâta timp cât lama nu a fost deteriorată mai grav sau tocită complet.
Date tehnice:
Dimensiuni - 176 x 52 x 15 mm
Gradație - 1000
Stand inclus - da
Facut in Japonia
Instrucțiunile de utilizare
1. Înmuiați piatra în apă timp de 10-15 minute.
2. Țineți cuțitul astfel încât lama să atingă piatra de ajit la un unghi de 10-15 grade. Apoi, apăsând ușor lama, deplasați-o de-a lungul pietrei, împingând cuțitul departe de tine și spre tine cu mișcări constante, menținând tot timpul același unghi de înclinare.
3. Repetați pe ambele părți ale lamei până când întreaga margine este ascuțită și nu există bavuri în niciun punct.
4. În timpul ascuțirii, se eliberează o pulbere umedă. Nu trebuie șters sau clătit, ci trebuie continuat. Pulberea arată inestetic, dar acest depozit este cel care ascutează marginea.
5. După ascuțire, clătiți piatra cu apă și păstrați-o uscată.