Cuțit de bucătărie la îndemână pentru curățarea sau felia legumelor și fructelor, precum și pentru a le îndepărta din semințe sau prize. O lamă triunghiulară scurtă, combinată cu un mâner de dimensiune completă, facilitează controlul cuțitului, iar vârful ascuțit vă permite să tăiați rapid și precis elementele inutile. Cuțitul de toaletă are atât de multe utilizări încât poate fi considerat o versiune în miniatură a cuțitului bucătarului.
Date tehnice:
Lama - material cu 3 straturi CROMOVA 18 SANSO, otel inoxidabil ciocanat
Maner - otel umplut cu nisip
Duritate - 56-58 HRC
Lungimea lamei - 10 cm
Latimea lamei - 2,6 cm
Grosimea lamei - 2,2 mm
Metoda de ascutit - taiere simetrica pe doua fete
Greutate - aproximativ 99 g
Cuțitele de bucătărie Global SAI sunt o linie exclusivă pe care Komin Yamada a proiectat-o ținând cont de provocările lumii globale. Toate uneltele sunt realizate manual în Japonia și, datorită combinației dintre măiestria tradițională cu cea mai recentă tehnologie, se disting prin precizie fenomenală, ergonomie și durabilitate. Un bucătar modern primește cuțite cu proprietăți funcționale optime, care sunt un mare atu la locul de muncă.
Lamele cuțitelor Global SAI sunt fabricate din CROMOVA 18 SANSO. Miez din oțel inoxidabil CROMOVA 18, duritate 56-58 HRC, placat cu două straturi de oțel inoxidabil SUS410. Datorită acestui fapt, lama este mai durabilă și mai rezistentă la fisuri, decolorare și coroziune. Amfibienii cu lamă au o suprafață ciocănită manual care împiedică lipirea produselor de cuțit. Spatele lamei este ușor rotunjit pentru a spori confortul lucrului cu mâna. Noile mânere ergonomice sunt perfect echilibrate, iar canelura inovatoare pentru degetul mare oferă un control mai bun asupra cuțitului și confort în timpul lucrului. Designul uniform face cuțitele să fie igienice și ușor de ascuțit.
Fiecare cuțit este lustruit manual și decorat cu șapte „puncte” (indentări), care simbolizează regulile codului de onoare al samurailor, derivat din confucianism și budism.