Un cuțit relativ greu, cunoscut sub numele de satarul chinezesc, folosit pe scară largă în Asia ca un cuțit versatil de bucătar . Are o lamă subțire, dreptunghiulară și se folosește pentru tocat și tăiat legume, fructe și carne dezosată. Deoarece cuțitul este extrem de lat, poate fi folosit pentru a culege rapid produsele feliate și a le transfera într-un castron de salată sau într-o tigaie. Un cuțit de bucătărie chinezesc cu o lamă subțire, spre deosebire de satarul greu folosit în Occident, nu este pentru tăierea oaselor.
Date tehnice:
Lama - otel inoxidabil CROMOVA 18
Maner - otel umplut cu nisip
Duritate - 56-58 HRC
Lungime totala - 29 cm
Lungime lama - 17 cm
Lățime lame - 8,2 cm
Grosimea lamei - 3 mm
Metoda de ascuțire - tăiere simetrică pe două fețe
Greutate - aprox. 400 g
Cuțitele de bucătărie Global sunt renumite pentru că îmbină eficiența fenomenală cu designul elegant. Sunt ușoare și perfect echilibrate , iar lamele lor subțiri, dure și durabile își păstrează ascuțimea perfectă pentru o lungă perioadă de timp. Datorită structurii uniforme, cuțitele sunt igienice, mai bune în mână și mai ușor de curățat sau ascuțit. Mânerul echilibrat individual a fost proiectat pentru a reduce oboseala și pentru a preveni alunecarea mâinilor. Cuțitele Global, concepute în 1985 de Chimney Yamada , au câștigat multe premii internaționale și sunt recunoscute în mod continuu de bucătari de top - atât profesioniști, cât și bucătari de acasă.