Cuțit lung , foarte subțire, cu o lamă în formă de frunză de salcie, perfect pentru tăierea și filetarea peștelui. Yanagiba sau Yanagi („lama de salcie”) este un tip de cuțit care provine din vestul Japoniei (regiunea Kansai). A fost proiectat diferit de cuțitele europene, deoarece ar trebui tăiat doar într-o singură direcție - spre tine (tehnica „hiki kiri” ). Șlefuirea tradițională pe o singură față vă oferă controlul asupra sarcinilor precise și accelerează ascuțirea cuțitelor.
Date tehnice:
Lama - otel inoxidabil CROMOVA 18
Maner - otel umplut cu nisip
Duritate - 56-58 HRC
Lungime totala - 43 cm
Lungime lama - 30 cm
Lățime lama - 3,3 cm
Grosimea lamei - 3 mm
Metoda de ascuțire - tăiere pe o singură față cu mâna dreaptă
Greutate - aproximativ 249 g
Cuțitele de bucătărie Global sunt renumite pentru că îmbină eficiența fenomenală cu designul elegant. Sunt ușoare și perfect echilibrate , iar lamele lor subțiri, dure și durabile își păstrează ascuțimea perfectă pentru o lungă perioadă de timp. Datorită structurii uniforme, cuțitele sunt igienice, mai bune în mână și mai ușor de curățat sau ascuțit. Mânerul echilibrat individual a fost proiectat pentru a reduce oboseala și pentru a preveni alunecarea mâinilor. Cuțitele Global, concepute în 1985 de Chimney Yamada , au câștigat multe premii internaționale și sunt recunoscute în mod continuu de bucătari de top - atât profesioniști, cât și bucătari de acasă.