Cuțite care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie

Fiecare cuțit a fost creat pentru propriul său scop special. În timp ce cuțitul de pâine cu lama zimțată este ideal pentru tăierea crustei tari de pâine, de exemplu, probabil că ar deteriora mult mai mult și ar rupe carnea atunci când tăiați carnea crudă. Din acest motiv, este important să aveți la îndemână un mic repertoriu de diferite cuțite pentru a face față celor mai frecvente sarcini din bucătărie.

Vă recomandăm să începeți cu patru cuțite și apoi să adăugați mai multe când aveți nevoie de ele. Cu un cuțit de bucătar, un cuțit de tăiat, un cuțit utilitar cu margine zimțată și un cuțit cu lamă flexibilă, vei fi bine echipat pentru început.

Cuțitul bucătarului este cel mai multifuncțional din bucătărie și, probabil, cuțitul pe care îl vei folosi cel mai mult. Puteți folosi cuțitul bucătarului pentru a tăia legume și fructe mari, precum și carne, pește și carne de pasăre. Cu toate acestea, dacă doriți să îndepărtați pielea unui pește sau să separați carnea de un os de pasăre, cuțitul bucătarului are limitele sale. Aici este nevoie de o lamă flexibilă. Cu un cuțit de filetat sau dezosat puteți îndepărta rapid și ușor tendoanele, pielea sau grăsimea din carne. Lama se conformeaza carnii si scoți doar ceea ce vrei sa scoți.

Pieile dure sau crustele de fripturi sau pâine necesită arme mai grele: un cuțit de pâine, un cuțit de patiserie sau chiar un cuțit utilitar cu marginea zimțată este instrumentul potrivit pentru asta. Vârfurile marginii zimțate sunt primele care intră în contact cu alimentele și deschid pielea tare fără a zdrobi restul alimentelor.

Nu în ultimul rând, recomandăm un cuțit mic de tăiat (numit și cuțit pentru legume) pentru toate sarcinile de tăiere mai mici. Este ideal pentru tăierea fructelor mici sau curățarea fructelor și legumelor.

Odată ce bucătăria dumneavoastră este echipată cu aceste patru cuțite, puteți adăuga treptat cuțite pentru scopuri speciale. De exemplu, dacă te simți ca acasă în bucătăria asiatică, un cuțit de bucătar chinezesc cu lama sa largă ar putea fi cuțitul potrivit pentru tine. Îți place peștele? Atunci ați putea dori să luați în considerare un cuțit pentru somon lung și flexibil sau un cuțit pentru sushi, numit „Yanagiba”.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii